BULLAN DE BULL

Isabelle de Boulloche, som konstnär känd som Bullan de Bull, kommer från en kreativ familj. Hennes mamma är aktiv som konstnär och hennes pappa är illustratör. Isabelle har alltid haft ett intresse för att skapa och utvecklade tidigt ett eget uttryck och stil.

Hennes konstnärliga bana började med en fotografisk utbildning. Färglära, komposition och ljussättning är en del av den kunskap hon har haft med sig därifrån. Nu är hon även utbildad maskör. Isabelle lärde sig att jobba med kroppen som kanvas och i flera olika material. De tekniker hon utvecklade under sin tid som maskör är sådant hon använder än idag, både när hon målar och modellerar.

Om du frågar henne varför hon målar får du inget tydligt svar. ”Jag blir lätt uttråkad”, säger Isabelle och menar att det är något att roa sig med.

Det skulle dock vara en förenklad bild av hennes konstnärskap. Visst blir hon lätt rastlös men fantasifullhet skulle bättre beskriva henne och hennes konstnärliga uttryck. Ett huvud är en ballong som svävar i väg, ögon sprider sig som fräknar på ett annat och det svävar färg ur munnen på en tredje. Humor och mörker blandas hejvilt och hon lyckas kommentera politiska ämnen mitt i alltihop. I en serie porträttbilder undersöker hon den problematiska porrindustrin, men här finns inga välhängda män utan kvinnorna suger hängivet på syrenblommor, slickar på kaktusar eller onanerar i gräset.  


Isabelle plockar delar ur historien, så som ikonbilder och grekisk mytologi men hon placerar dem i en modern och innovativ värld. En värld där ikonerna är samtida kvinnor och Medusa är ofarlig med daggmaskar till hår. Isabelle, eller Bullan de Bull, fortsätter skapa och utveckla sitt unika uttryck som visar att fantasi inte har någon begränsning.